Інновації індустрії гостинності в Україні : глава монограіфії - Тітомир, Л. А.; Данилова, О. І. (Kaunas, Lithuania, 2018)
Підвищення конкурентоспроможності і зміцнення позицій на ринку послуг можливо завдяки розвитку “зеленого туризму”, етнотуризму, послуг із креативними творчими складовими та доброзичливою толерантною атмосферою. Для цього необхідно розширити асортимент та якість послуг, покращити інформатизацію на всіх етапах. Важливим фактором сервісу є врахування менталітету гостей та бажання їх отримати максимальне задоволення і користь від подорожі. Маркетингові стратегії повинні бути гнучкими, піддаватися постійному контролю. Розширення спектру засобів розміщення (апартаменти, вілли, будинки для відпочинку, заміські та гостьові будинки, шале тощо) дозволяє якнайкраще зорієнтувати різні групи туристів та урізноманітнити види відпочинку. Аналіз стану готельної індустрії та інноваційних процесів у цьому сегменті бізнесу в Україні дозволив позитивно оцінити перспективи розвитку індустрії гостинності. Практичне значення одержаних результатів полягає у розробці наукових та практичних підходів до ефективної організації готельно-ресторанного господарства в різних регіонах України з огляду на роботу сталих підприємств. Зроблені висновки і рекомендації можуть бути основою для формування стратегічних напрямів раціонального використання підприємств індустрії гостинності.
Тітомір Л. А. Інновації індустрії гостинності в Україні / Л. А. Тітомір, О. І. Данилова // Innovative development of the economy: global trends and national features : сollective monograph / Scientific Board: Jan Zukovskis - Associate Professor, Andrzej Pawlik - Dr. hab., and other. - Kaunas, Lithuania : Aleksandras Stulginskis University, 2018. - P. 353-376.
Keywords: Україна; гостинність; індустрія; інновації індустрії; конкуренція; підприємства індустрії гостинності