Системний аналіз в тестуванні програмного забезпечення : магістерська робота - Красношлик Олександр Юрійович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 124 − Системний аналіз, освітня програма «Аналіз та безпека даних». Містить 19 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 56 сторінках загального тексту. Метою роботи є дослідити переваги та недоліки використання системного аналізу в тестуванні програмного забезпечення. В роботі проведено дослідження області використання системного аналізу під час тестування програмного забезпечення, з’ясовано які переваги виникають під час впровадження даної технології в тестування та розробці програмного забезпечення. Зроблено також розбір теоретичних варіацій використання системного аналізу в різних сферах життя, як такий підхід допомагає зменшити витрати в роботі різних галузей виробництва та розробки. У результаті виконання кваліфікаційної роботи було опрацьовано значну кількість літературних джерел, наукових статей, інформаційних журналів популярних компаній, що займаються розробкою та тестуванням програмного забезпечення. Після опрацювання даних джерел, було зроблено аналіз набутої інформації, проведено дослідження наукової області, зроблені висновки щодо переваг та недоліків використання системного аналізу в тестуванні програмного забезпечення. Результати роботи можуть бути використані для подальшого аналізу та як рекомендації для ознайомлення з даною методологією та підходом в більш ефективному тестуванні будь-який систем та програмного забезпечення, що розробляються для різних сфер життя. Qualification work for the second (master's) level of higher education in the specialty 124 «System Analysis», educational program «Data analysis and security». Contains 19 literature sources according to the list of references. The work is performed on 56 pages of the general text. The purpose of the work is to investigate the advantages and disadvantages of using system analysis in software testing. The paper investigates the use of system analysis in software testing, finds out what advantages arise when implementing this technology in software testing and development. The theoretical variations of the use of system analysis in various spheres of life are also analyzed, as this approach helps to reduce costs in various industries of production and development. As a result of the qualification work, a significant number of literary sources, scientific articles, information journals of popular companies engaged in software development and testing were processed. After processing these sources, the acquired information was analyzed, a study of the scientific field was conducted, and conclusions were drawn about the advantages and disadvantages of using system analysis in software testing. The results of the work can be used for further analysis and as recommendations for familiarizing yourself with this methodology and approach to more effective testing of any systems and software developed for various spheres of life.
Красношлик О. Ю. Системний аналіз в тестуванні програмного забезпечення : магістерська робота : магістерська робота / О. Ю. Красношлик. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 55 с.
Keywords: СИСТЕМА; СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ; ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; ТЕСТУВАННЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; ІНТЕРНЕТ; ОПТИМІЗАЦІЯ; SYSTEM; SYSTEM ANALYSIS; SOFTWARE; SOFTWARE TESTING; INTERNET; OPTIMIZATION