Підходи щодо розуміння догми права - Сидоренко, О. М.; Sidorenko, O. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Виходячи з широкого розуміння догми права, автор дослідження пропонує таке її визначення. Догма права — це структурний компонент права, що існує поряд із ціннісною та статусною характеристикою права і становить сферу юридичної науки (догматична юриспруденція), юридичної практики та юридичної освіти у вигляді діючої системи позитивного права і правових категорій та понять, у яких ця система відображена.
Сидоренко О. М. Підходи щодо розуміння догми права / О. М. Сидоренко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 65-67.
Keywords: догма права; догматична юриспруденція; догматическая юриспруденция; dogma rights; dogmatic jurisprudence