Легітимація і легалізація юридичної особи - Манько, Д. Г. (My University, 2012)
Дослідженню підлягають аспекти легітимації та легалізації юридичних осіб. Обґрунтовується, що виникненню юридичної особи передують два етапи: «процедури заснування» (фактичного визнання — легітимації) та процедури реєстрації (формально-юридичного закріплення — легалізації) державними органами нових створених колективних суб'єктів права.
Манько Д. Г. Легітимація і легалізація юридичної особи / Д. Г. Манько // Актуальні проблеми держави і права : збір.наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін.; відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юридична література, 2012. – С. 85-92 .
Keywords: легітимація; легалізація; суб'єкт права; колективний суб'єкт права; юридична особа