Демократизація як мета процесу Е-урядування - Блінцова, В. О.; Блинцова, В. О.; Blincova, V. O. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті вважає, що підвищення ефективності урядування відбувається завдяки успішному розумінню потреб споживачів та спрощенню структури зворотного зв’язку: користувач послуг он-лайн може не розумітись на сфері відповідальності окремих урядових структур, проте він отримує послугу. Електронний уряд здатний надавати послуги громадянам якісно і в достатній кількості — так, щоб вони були пристосовані до їхніх потреб і умов та були скоординовані через різні канали спілкування (телефон, Інтернет, особисте спілкування, пошта, система коротких повідомлень тощо). Демократизація урядування передбачає залучення найрізноманітніших суспільних груп у процес прийняття рішень, що актуалізує проблему раціоналізації політичних відносин. Процедури узгодження необхідних рішень з багатьма акторами можуть завадити раціональному політичному вибору, призвести до імітації демократизації політичних відносин. Це стосується як формування альтернатив, так і вибору способу дій громадянами й представниками влади.
Блінцова В. О. Демократизація як мета процесу Е-урядування / В. О. Блінцова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 188-190.
Keywords: електронний уряд; електронне урядування; демократизація урядування; технологічні новації у інформаційному забезпеченні діяльності державної влади; політична інформація; электронное правительство; электронное управление; демократизация управления; технологические новации в информационном обеспечении деятельности государственной власти; политическая информация; e-government; electronic control; management democratization; technological innovations in the information support of the state government activities; political information