Специфіка доказування у митних провадженнях - Солопова, І. В.; Солопова, И. В.; Solopov, I. V. (Одеса : Фенікс, 2015)
В статті акцентовано питання щодо необхідності визначення системного міжгалузевого науково обґрунтованого комплексу доказового інструментарію в митних провадженнях. Виявлені фактори правового, організаційного, методичного аспектів, які суттєво впливають на специфіку характеру доказування у сфері діяльності органів доходів і зборів, а також звернено увагу на необхідність модернізації наукових підходів щодо предмету дослідження з урахуванням сучасної позиції правової думки та методологічного вектору: від суто матеріалістичної діалектики до енергоінформаційної парадигми. Обгрунтовано виправданим є комплексний підхід в частині формування предметних доказів та їх джерел, відповідного спектру спеціального доказового інструментарію в процесі доказування по справах про митні правопорушення, визначений нормами адміністративно-процесуального права та митного права, що значно оптимізує процес доказування.
Солопова І. В. Специфіка доказування у митних провадженнях / І. В. Солопова // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 277-284.
Keywords: митні провадження; доказовий інструментарій в митних провадженнях; доказування у сфері діяльності органів доходів і зборів; енерго-інформаційна парадигма дослідження; таможенные процессы; доказательный инструментарий в таможенных процессах; доказывания в сфере деятельности органов доходов и сборов; энерго-информационная парадигма исследования; customs processes; evidentiary tool in customs processes; Evidence in the activities of the income and charges; energy-research paradigm