Міжнародні і національна правові доктрини: про вагомий внесок до їх формування професора Тетяни Андріївни Денисової – видатної особистості зі світовим ім’ям - Демидова, Л. М.; Демидова, Людмила Миколаївна; Demydova, Liudmyla M. (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
Стаття присвячена пам’яті доктора юридичних наук, професора Тетяни Андріївни Денисовій – видатного вченого, новатора в галузі кримінального і кримінально-виконавчого права, кримінології та інших кримінально-правових наук і дисциплін. Акцентовано увагу на методологічному, загальнотеоретичному та кримінально-правовому значенні результатів наукових пошуків дослідниці. Окреслено особистий внесок Тетяни Андріївни в розвиток правової системи України й в формування міжнародних і національної правових доктрин. Підкреслено, що теорія покарання та знання про реалізацію його функцій та інші суміжні інститути кримінального права значно оновлені і поглиблені завдяки розробкам професора Т. А. Денисової. ЇЇ видатні заслуги назавжди залишили свій зірковий, зразковий, незабутній відбиток у багатьох інших сферах, наукових напрямках і різних шаблях діяльності вченого, керівника, жінки, зокрема, на міжнародному й державному рівнях, у вихованні і навчанні студентів, курсантів, молодих дослідників, і, головне, розкритті і всебічній підтримці нових талантів.

The article is dedicated to the memory of Doctor of Law, Professor Tatyana Andreevna Denisova − an outstanding scientist, innovator in the field of criminal, penal law, criminology and other criminal law sciences and disciplines. The attention is focused on the methodological, general theoretical and criminal-legal significance of the results of the researcher’s scientific searches. The personal contribution of Tatyana Andreevna to the development of the legal system of Ukraine and to the formation of international and national legal doctrines is noted. It was confirmed that the theory of punishment and knowledge about the appointment of punishment and other related institutions of criminal law have been significantly updated and deepened thanks to the developments of Professor Denisova. Her outstanding services have forever left their stellar, exemplary and unforgettable mark in many other areas, scientific areas, at various levels of activity of a scientist, leader, woman, including at the international and state levels, in the education and training of students, cadets, young researchers and , main, disclosure and comprehensive support of new talents.
Демидова Л. М. Міжнародні і національна правові доктрини: про вагомий внесок до їх формування професора Тетяни Андріївни Денисової – видатної особистості зі світовим ім’ям / Л. М. Демидова // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 6-12.
Keywords: видатна особистість; Тетяна Андріївна Денисова; кримінальноправові науки; міжнародні й національні правові доктрини; теорія покарання; outstanding personality; Tatyana Andreevna Denisova; criminal law sciences; international and national legal doctrines; theory of punishment; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE