Духовні засади сучасного кримінально-правового впливу в українській класичній літературі - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (My University, 2013)
На підставі запропонованого культуро-антропологічного підходу досліджено зразки української класичної літератури з метою встановлення відношення суспільства до застосовуваних кримінально-правових заходів впливу на осіб, які вчинили злочин. Підкреслено нерозривний зв'язок між державною кримінально-правовою політикою протидії злочинності і культурою українського народу.

На основании предложенного культуро-антропологического подхода исследуются образцы украинской классической литературы с целью установления отношения общества к применяемым уголовно-правовым мерам воздействия на лиц, совершивших преступление. Подчеркнута неразрывная связь между государственной уголовно-правовой политикой противодействия преступности и культурой украинского народа.

On the basis of the offered cultural-anthropological approach samples of Ukrainian classical literature are researched to establish relations between society and applied criminally-legal measures of influence on the people who have committed a crime. Indissoluble relation between state criminally-legal policy of counteraction of criminality and the culture of Ukrainian people is highlighted.
Козаченко О. В. Духовні засади сучасного кримінально-правового впливу в українській класичній літературі / О. В. Козаченко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». – Одеса : Юрид. л-ра, 2013. – Т. 13. - С. 342-351.
Keywords: кримінальне право; культуро-антропологічний вимір; гуманізація; українська класична література; кримінально-правові заходи; уголовное право; культуро-антропологическое измерение; гуманизация; украинская классическая литература; уголовно-правовые меры; criminal law; cultural-anthropological measurement; humanization; Ukrainian classical literature; criminally-legal measures