Перспективи правового регулювання штучного інтелекту за законодавством ЄС - Позова, Діна Дмитрівна (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню перспектив правового регулювання штучного інтелекту на рівні законодавства ЄС. Висвітлюються положення резолюції Європейського парламенту, присвяченої питанням робототехніки та штучного інтелекту, поміж яких етичні принципи при створенні розумних автономних роботів та розвитку робототехніки; стандартизація, безпека та захищеність; створення Агентства ЄС з робототехніки та штучного інтелекту; засади цивільно-правового регулювання відносин за участю автономних роботів тощо. Крім того, порушуються питання, пов'язані із запровадженням цивільно-правової відповідальності за шкоду, завдану роботом.
Позова Д. Д. Перспективи правового регулювання штучного інтелекту за законодавством ЄС / Д. Д. Позова // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 116-120.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; законодавство ЄС; правове регулювання; EU legislation; legal regulation