Голосування "contra omnes" як складова виборчої інженерії - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (Одеса : Юридична література, 2011)
Реформування процедури голосування "проти всіх" - складова виборчої інженерії, оскільки має можливість впливати на електоральну поведінку та результати голосування. Скасування інституту "contra omnes" може свідчити як про процес модернізації виборчої процедури, та приведення її у відповідність до європейських правових стандартів, так і про спроби політичних суб’єктів отримати преференції при встановленні результатів голосування. Реформирование процедуры голосования "против всех" - элемент избирательной инженерии, поскольку имеет возможность влиять на электоральное поведение и результаты голосования. Отмена института "contra omnes" может свидетельствовать как о процессе модернизации избирательной процедуры и приведения ее в соответствие с европейскими правовыми стандартами, так и о попытках политических субъектов получить преференции при установлении результатов голосования. Reforming the voting "contra omnes" — an element of electoral engineering, since has the ability to influence the electoral behavior and election results. Cancellation of institute «contra omnes» can testify to the modernization of the election procedure and brining it into line with European law standards, or about the attempts of political actors get preferences in determining the election results.
Keywords: виборча інженерія; виборчий процес; голосування "проти всіх"; избирательная инженерия; избирательный процесс; голосование против всех; electoral engineering; electoral process; voting "contra omnes"