Принцип DCFR: сутність та значення для гармонізації цивільного законодавства України - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Евгений Олегович; Kharitonov, Evgen O.; Харитонова, Олена Іванівна; Харитонова, Елена Ивановна; Kharytonova, Оlena I. (My University, 2015)
У статті розглядаються питання визначення та характеристики «європейського права» та співвідношення цього поняття з поняттям «право ЄС». На підґрунті отриманого результату досліджується сутність створеного європейськими правознавцями проекту «Принципів, Дефініцій і Модельних Правил Європейського приватного права». Встановлюється значення DCFR для розвитку концепту європейського приватного права і для визначення методологічних засад розвитку цивільного законодавства України у контексті вирішення завдання його гармоні зації з правом ЄС.

европейское право

В статье рассматриваются вопросы определения и характеристики «европейского права» и соотношение этого понятия с понятием «право ЕС». На основе полученного результата исследуется сущность созданного европейскими правоведами проекта «Принципов, Дефиниций и Модельных Правил Европейского частного права». Устанавливается значение DCFR для развития концепта европейского частного права и для определения методологических основ развития гражданского законодательства Украины в контексте решения задачи его гармонизации с правом ЕС.

Іn the article examined question the the definition and characteristics of the «European law» and the correlation of this term with the term «EU law». On the grounds the obtained result the researched essence of the created European lawyers of the project of the «Principles, Definitions and The Model Rules of European Private Law». Is set value DCFR for the development of the concept of European Private Law and to determine the methodological foundations development of civil legislation of Ukraine in the context of solving the problem of of its harmonization with the EU law.
Харитонов Є. О. Принцип DCFR: сутність та значення для гармонізації цивільного законодавства України / Є. О. Харитонов, О. І. Харитонова // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 164-170.
Keywords: європейське право; право ЄС; приватне право; принципи DCFR; цивільне законодавство; правосвідомість; національне законодавство; европейское право; право ЕС; частное право; принципы DCFR; гражданское законодательство; правосознание; национальное законодательство; european law; EU law; private law; principles DCFR; civil legislation; sense of justice; national legislation