Безпека життєдіяльності та охорона праці : методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи здобувачів освіти спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення - Жигулін, Олександр Андрійович (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025)
Методичні рекомендації з курсу «Безпека життєдіяльності та охорона праці» розроблено відповідно до навчального плану спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення. Матеріали складаються з навчальної програми курсу, методичних рекомендацій з проведення практичних занять і завдань для самостійної роботи здобувачів, списку рекомендованої літератури. Їх актуальність і підвищення ступіня засвоєння забезпечується використанням штучного інтелекту, методів доповненої й уявної реальності. Призначено для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету кібербезпеки, програмної інженерії та комп’ютерних наук Міжнародного гуманітарного університету. Автор висловлює вдячність студентам-членам наукового гуртка «Креативне мислення» за участь у написанні розділів методичних рекомендацій: Дребот Є. І., Кожемякін Є. В., Афонін В. В., Чептуряну А. С., Жданова А. О., Жук Р. Є., Пацюк А. В., Бондарчук М. І., Сіманкова А. П. – розд. 2, Маслянка І. В., Смірнов О. О., Безрукова М. А., Савенко І. О., Хабіров Д. М., Черкез М. Д. – Додаток А.
Жигулін О. А. Безпека життєдіяльності та охорона праці [Електронне видання] : методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи здобувачів освіти спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення / О. А. Жигулін ; Кафедра інформаційних технологій Міжнар. гуманітар. ун-ту. - Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025. – 193 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32427
Keywords: нормативні акти з охорони праці та безпеки життєдіяльності; травматизм; розслідування нещасних випадків й аварій; умови праці; норми з освітлення й якості повітря; електробезпека; пожежна безпека; домедична допомога; надзвичайні ситуації; цивільний захист; система управління безпекою праці й життєдіяльності