Тероризм в період глобалізації - Гуленко, Ю. М.; Гуленко, Ю. Н.; Hulenko, Y. N. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В статті розглянуто історичний шлях появи та становлення міжнародного тероризму. Наведено узагальнення змін політичної направленості тероризму, причин його перетворення на глобальну міжнародну загрозу людству. Автор порівняв позиції вітчизняних та зарубіжних дослідників з питань, що стосуються впливу геополітичних чинників на розвиток тероризму та вироблення новітньої антитерористичної стратегії співпраці провідних країн світу.
Гуленко Ю. М. Тероризм в період глобалізації / Ю. М. Гуленко // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 166-172.
Keywords: тероризм; суспільна стабільність; антитерористична політика держави; міжнародна структура тероризму; антитерористичне законодавство; терроризм; общественная стабильность; антитеррористическая политика государства; международная структура терроризма; антитеррористическое законодательство; terrorism; social stability; antiterrorist policy of a state; international structure of terrorism; antiterroristical legislation