Міжнародно-правове співробітництво між центральними банками держав світу в першій половині ХХ ст. - Савчук, С. С.; Савчук, С. С.; Savchuk, S. S. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена становленню міжнародно-правового міжвідомчого співробітництва між центральними банками держав світу в першій половині ХХ ст. Досліджуються передумови створення Банку міжнародних розрахунків в 1930 р., а також особливості співробітництва в банківській сфері в рамках Ліги Націй.

Международно-правовое сотрудничество между центральными банками государств мира в первой половине ХХ ст. Статья посвящена становлению международно-правового межведомственного сотрудничества между центральными банками государств мира в первой половине ХХ ст. Изучаются предпосылки создания Банка международных расчетов в 1930 г., а также особенности сотрудничества в банковской сфере в рамках Лиги Наций.

International Legal Cooperation between Central Banks in the First Half of the XX century. The article focuses on the origin of international legal inter-agency cooperation between central banks in the first half of the XX century. The author pays special attention to the events accompanying establishment of the Bank for International Settlements in 1930 as well as cooperation in the banking sector within the League of Nations
Савчук С. С. Міжнародно-правове співробітництво між центральними банками держав світу в першій половині ХХ ст. / С. С. Савчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 143-149.
Keywords: міжнародне співробітництво в банківській сфері; Банк міжнародних розрахунків; Ліга Націй; право міжнародних організацій; міжнародне банківське право; международное сотрудничество в банковской сфере; Банк международных расчетов; Лига Наций; право международных организаций; международное банковское право; international cooperation in the banking sector; Bank for International Settlements; League of Nations; law of international organizations; international banking law