Реструктуризація внутрішньопартійної організації як виклик сучасної доби - Кройтор, Артем Вікторович; Кройтор, А. В.; Кройтор, Артем Викторович; Kroitor, Artem V.; Полухіна, Аліна Валеріївна; Полухіна, А. В.; Полухина, Алина Валерьевна; Polukhina, Alina V. (Одеса: Фенікс, 2017)
У статті розглядається актуальне питання політичної науки – дослідження внутрішньопартійної структури та потреби її реструктуризації у процесі демократизації в Україні. Проаналізовано специфіку внутрішньопартійної організації українських політичних партій та причин їх реструктуризації в сучасних умовах політичного процесу. Визначено, що реструктуризація партійної структури повинна здійснюватися на засадах демократизації внутрішньопартійних відносин, та децентралізації системи партійного управліннях на ґрунті побудови динамічної, мережевої партійної структури, що виступає важливим чинником демократизації вітчизняної політичної системи.

Статья посвящена актуальной проблеме политологии – изучению внутренней партийной структуры и необходимости ее реструктуризации в процессе демократизации в Украине. Проанализирована специфика внутренней партийной организации украинских политических партий и причины их перестройки в современных условиях политического процесса. Установлено, что реструктуризация партийной структуры должна базироваться на принципах демократизации внутрипартийных отношений и децентрализации партийного управления на основе построения динамической, сетевой партийной структуры, которая является важным фактором в демократизации политической системы.

The article is devoted to the actual problem of political science – the study of the internal party structure and the need for its restructuring in the process of democratization in Ukraine. The peculiarities of the internal party organization of Ukrainian political parties and the reasons for their reorganization in the current conditions of the political process are analysed. It was established that the restructuring of the party structure should be based on the principles of democratization of internal party relations and the decentralization of the party system of governance based on the construction of a dynamic, networked party structure, which is an important factor in the democratization of the domestic political system.
Кройтор А. В. Реструктуризація внутрішньопартійної організації як виклик сучасної доби / А. В. Кройтор, А. В. Полухіна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 223-234.
Keywords: реструктуризація; внутрішньопартійні відносини; децентралізація; демократизація; реструктуризация; внутрипартийные отношения; децентрализация; демократизация; restructuring; intra-party relations; decentralization; democratization; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE