Професійна етика та комунікаційні навички в правоохоронній сфері : навчально-методичний посібник до програми підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності (262 «Правоохоронна діяльність») - Цуркан-Сайфуліна, Юлія Василівна; Цуркан-Сайфуліна, Ю. В. (Чернівці, 2025)
Навчально-методичний посібник підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни «Професійна етика та комунікаційні навички в правоохоронній сфері» для здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність». Посібник охоплює питання формування морально-етичних засад діяльності правоохоронця, його професійної відповідальності, комунікативної компетентності, умінь конструктивної взаємодії у службовому колективі та з громадськістю. У посібнику системно висвітлено зміст основних етичних принципів правоохоронної служби, норми службового етикету, питання вербальної та невербальної комунікації, методи подолання конфліктів, засади медіації та емоційної саморегуляції, а також правила взаємодії зі засобами масової інформації. Посібник розрахований на магістрів спеціальності «Правоохоронна діяльність», викладачів, науково-педагогічних працівників, а також практичних працівників сектору безпеки й правопорядку, які прагнуть підвищити рівень професійної культури, моральної відповідальності, комунікативної компетентності та ефективності взаємодії в умовах сучасних викликів правоохоронної діяльності.
Цуркан-Сайфуліна Ю. В. Професійна етика та комунікаційні навички в правоохоронній сфері : навч.-метод. посібник до програми підготовки здобув. вищої освіти другого (магістер.) рівня спец. (262 «Правоохоронна діяльність») / Цуркан-Сайфуліна Ю. В. -Чернівці, 2025. - 107 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30777 ; DOI: https://doi.org/10.32837/11300.30777
Keywords: принципи державної служби; розвиток навичок професійного спілкування; опанування технік вербальної й невербальної комунікації; професійна етика; принципи правоохоронної служби; питання публічної комунікації; взаємодія зі ЗМІ