Постцифрова трасологія як перспективний напрям у розвитку криміналістичної науки - Стаурська, Олександра Миколаївна; Стаурська, О. М.; Staurska, Oleksandra M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасний розвиток криміналістики відбувається в умовах стрімкого ускладнення механізму злочинної діяльності. Якщо раніше основний акцент у трасологічних дослідженнях робився переважно на матеріально-фіксованих відображеннях зовнішньої будови об’єктів, то нині дедалі більше кримінально значущої інформації формується на межі фізичного, цифрового та поведінкового середовища. Така ситуація закономірно зумовлює потребу в теоретичному переосмисленні природи сліду як центральної категорії криміналістики.
Стаурська О. М. Постцифрова трасологія як перспективний напрям у розвитку криміналістичної науки. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 620-622. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33322
Keywords: постцифрова трасологія; трасологія; цифровий слід; гібридний слід; криміналістика; слідоутворення; електронні докази; post-digital traceology; traceology; digital trace; hybrid trace; forensic science; trace formation; electronic evidence