Імплементація норм рекомендацій Міжнародної морської організації з охорони морського середовища у законодавство України - Короткий, Тимур Робертович; Короткий, Тимур Робертович; Korotkyi, Т. (My University, 2012)
The features of implementation of norms of International marine organization recommendations on questions of marine environment guard in the legislation of Ukraine are considered. The theoretical aspects of implementation of "soft right" norms in national legal systems and nature of international obligations under domestic implementation of norms of recommendations IMO are investigated. Description of normative mechanism of implementation of norms of recom- mendations of international intergovernmental organizations in the legislation of Ukraine is given.

Розглянуто особливості імплементації норм рекомендацій Міжнародної морської організації з охорони морського середовища у законодавство України. Досліджені теоретичні аспекти імплементації норм м'якого права в національні правові системи та природа міжнародних зобов'язань щодо внутрішньодержавної імплементації норм рекомендацій ІМО. Надана характеристика нормативного механізму імплементації норм рекомендацій міжнародних міждержавних організацій у законодавстві України.

Рассмотрены особенности имплементации норм рекомендаций Международной морской организации по вопросам охраны морской среды в законодательство Украины. Исследованы теоретические аспекты имплементации норм «мягкого права» в национальные правовые системы и природа международных обязательств по внутригосударственной имплементации норм рекомендаций ИМО. Дана характеристика нормативного механизма имплементации норм рекомендаций международных межгосударственных организаций в законодательство Украины.
Короткий Т. Р. Імплементація норм рекомендацій Міжнародної морської організації з охорони морського середовища у законодавство України / Т. Р. Короткий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. - Одеса : Фенікс, 2012. – Вип. 45. – С. 72-83.
Keywords: рекомендації Міжнародної морської організації; імплементація норм м'якого права в національні правові системи; механізм імплементації норм-рекомендацій у законодавство України; внутрішньодержавна імпелементація норм-рекомендацій; рекомендации Международной морской организации; имплементация норм мягкого права в национальные правовые системы; механизм имплементации норм-рекомендаций в законодательство Украины; внутригосударственная имплементация норм-рекомендаций; recommendations of the International Maritime Organization; implementation of soft law standards in national legal systems; mechanism of implementation of the standards, recommendations in the legislation of Ukraine; domestic implementation of the recommendations, standards