Моделювання систем : методичні рекомендації для самостійної роботи здобувачів, які навчаються за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» - Розенвассер, Денис Михайлович; Соловська, Ірина Миколаївна (Одеса : Міжнар. гуманітар. ун-т, 2025)
Методичні рекомендації з курсу «Моделювання систем» призначено для самостійної роботи здобувачів, що навчаються за першим (бакалаврським) рівнем за спеціальністю 172 «Електронні комунікації та радіотехніка». Методичні рекомендації розроблено у відповідності до навчального плану освітньо-професійної програми «Комп’ютерні мережі та Інтернет» зі спеціальності 172 «Електронні комунікації та радіотехніка». Матеріали призначено для здобувачів факультету кібербезпеки, програмної інженерії та комп’ютерних наук Міжнародного гуманітарного університету. Дисципліна «Моделювання систем» формує у здобувачів необхідний обсяг теоретичних і практичних знань про системне моделювання та галузь його застосування в системному інжинірингу, методи концептуального проектування та функціональний аналіз технічної системи, формує знання з архітектурного моделювання системи та її синтезу. При вивченні дисципліни особливу увагу приділено теоретичному та експериментальному дослідженню, розробці та використанню математичних моделей систем і процесів, математичних методів, а також отриманню знань, основних понять, положень та особливостей математичного моделювання, засвоєння теоретичних знань і формуванню практичних навичок з основ моделювання систем та мереж.
Розенвассер Д. М. Моделювання систем : метод. реком. для самост. роботи здобув., які навчаються за першим (бакалавр.) рівнем вищої освіти за спец. 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» [Електронне видання] / Д. М. Розенвассер, І. М. Соловська ; Кафедра комп’ютерних наук Міжнар. гуманітар. ун-тету. – Одеса, 2025. – 16 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32332
Keywords: системне моделювання; математичні моделі; комп’ютерне моделювання; оптимізація систем; телекомунікаційні мережі