Кримінальні правопорушення проти миру та основ національної безпеки: проблеми розмежування - Колодін, Денис Олексійович; Колодін, Д. О.; Kolodin, Denys O. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасній вітчизняній кримінально-правовій літературі обґрунтовується позиція, згідно з якою як посягання на конституційний лад, державний суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість України мають розглядатися і діяння, передбачені ст. ст. 436, 437 та 447 КК. Аргументується вона тим, що ці злочини теж мають сепаратистське забарвлення, або антидержавну спрямованість , хоча і вчиняються за участі «іноземного елементу»
Колодін Д. О. Кримінальні правопорушення проти миру та основ національної безпеки: проблеми розмежування. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 418-421. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33190
Keywords: основи національної безпеки; кримінальні правопорушення проти миру; міжнародна безпека; злочин агресії; найманство; найманці; глорифікація; колабораційна діяльність; fundamentals of national security; criminal offenses against peace; international security; crime of aggression; mercenaryism; mercenaries; glorification; collaborative activit