Значення Міжнародного валютного фонду у формуванні зовнішнього державного боргу суверенної України - Федоров, Валентин Андрійович; Федоров, Валентин Андреевич; Fedorov, Valentyn A.; Федоров, В. А. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті досліджується значення Міжнародного валютного фонду у формуванні зовнішнього державного боргу суверенної України. Основною метою державних зовнішніх позик є сприяння зміцненню економічного потенціалу, подоланню фінансових труднощів уряду країни-одержувача, надання продовольчої допомоги. Інституційна система міжнародних і валютно-фінансових відносин включає численні міжнародні організації. Їх об’єднує спільна мета - розвиток співробітництва і забезпечення цілісності та стабілізації складного і суперечливого всесвітнього господарства.

Значение Международного валютного фонда в формировании внешнего государственного долга суверенной Украины. В статье исследуется значение Международного валютного фонда в формировании внешнего государственного долга суверенной Украины. Основной целью государственных внешних займов является содействие укреплению экономического потенциала, преодолению финансовых трудностей правительства страны-получателя, оказание продовольственной помощи. Институциональная система международных и валютно-финансовых отношений включает многочисленные международные организации. Их объединяет общая цель - развитие сотрудничества и обеспечение целостности и стабилизации сложного и противоречивого всемирного хозяйства.

The value of the International Monetary Fund in shaping the external sovereign debt of Ukraine. The article examines the importance of the International Monetary Fund in shaping the external sovereign debt of Ukraine. The main purpose of state external loans is to promote economic potential, overcome the financial difficulties of the recipient government, and provide food aid. The institutional system of international and monetary-financial relations includes numerous international organizations. They are united by the common goal - the development of cooperation and ensuring the integrity and stabilization of a complex and controversial world economy.
Федоров В. А. Значення Міжнародного валютного фонду у формуванні зовнішнього державного боргу суверенної України / В. А. Федоров // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 158-168.
Keywords: Міжнародний валютний фонд; державний борг; економічний потенціал; міжнародна організація; Международный валютный фонд; государственный долг; экономический потенциал; международная организация; International Monetary Fund; state debt; economic potential; international organization; МВФ; IMF