Правове регулювання переміщення товарів окремими категоріями іноземних осіб і митні пільги для таких осіб - Руденко, І. І.; Руденко, И. И.; Rudenko, I. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
Дипломатичні привілеї та імунітети — це сукупність особливих пільгових прав і переваг, які надаються іноземним дипломатичним членам, консульським посадовим особам, їх персоналу, які користуються захистом на території держави перебування відповідно до міжнародного права і мають дипломатичні картки, видані Міністерством закордонних справ, не є громадянами України і не проживають в Україні постійно. Поря док переміщення товарів через митний кордон України, призначені для офіційного (службового) користування дипломатичних представництв здійснюється із звільненням від митного огляду та сплати митних платежів.
Руденко І. І. Правове регулювання переміщення товарів окремими категоріями іноземних осіб і митні пільги для таких осіб / І. І. Руденко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 365-367.
Keywords: правове регулювання переміщення товарів окремими категоріями іноземних осіб; митні пільги; надання митних пільг представництвам іноземних держав, міжнародних організацій, дипломатичним представництвам України, що знаходяться за кордоном; привілеї та імунітети для членів дипломатичного персоналу; дипломатичні привілеї та імунітети; правовое регулирование перемещения товаров отдельными категориями иностранных лиц; таможенные льготы; предоставление таможенных льгот представительствам иностранных государств, международных организаций, дипломатическим представительствам Украины, которые находятся за рубежом; привелеи и иммунитеты для членов дипломатического персонала; legal regulation of the movement of goods by certain categories of foreign persons; customs privileges; granting customs privileges missions of foreign states, international organizations, diplomatic missions of Ukraine who are abroad; led and immunities for members of the diplomatic staff