Preventing banditry by law enforcement authorities - Кіфлюк, Ю. В.; Kiflyuk, Yu. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
Ця стаття описує кримінальну ситуацію, що склалася в Україні, яка становить серйозну загрозу утворенню та розвитку суверенної держави, та зазначає, що одним із факторів, що сприяють цьому, є наявність такого негативного соціального явища, як організована злочинність у всіх формах його прояву та бандитизму зокрема. Незважаючи на постійне зменшення кількості кримінальних злочинів цього типу, бандитизм залишається одним із найнебезпечніших видів організованої злочинності, що потребує посиленої превентивної правоохоронної діяльності. Проблема неконтрольованої торгівлі зброєю та наркотиками; Пропаганда культу насильства, порнографії, проституції - досить очевидний стан агресії агресії в Україні. Все це є причиною розвитку злочинності та ставлення до насильства в українському суспільстві, і не сприяє нормальній якості життя людей. В Україні за останні роки різко зросла кількість вбивств, грабежів, крадіжок квартир та крадіжок автомобілів, скоєних бандитами - у півтора-два рази. Виникнення цієї хвилі злочинності спричинене ​​бідністю населення, війною на сході та довгостроковою реформою правоохоронних органів. Проведений Управлінням Генеральної прокуратури України аналіз запобігання злочинності показує низку негативних тенденцій, зокрема збільшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів певних категорій, водночас зниження рівня їх розкриття. Таким чином, на думку Н. Є. Міняйло, можна виділити два основних підходи - традиційний та нетрадиційний - у сфері боротьби з організованою злочинністю. Перший (традиційний) стосується насамперед належного функціонування системи кримінального правосуддя, що охоплює розробку: незалежного кримінального законодавства, особливо щодо відмивання брудних грошей та конфіскації злочинних доходів; процесуальне законодавство, особливо стосовно співпробітництва у сфері правової допомоги (наприклад, співпраця Євроюсту); засоби та ресурси для належного розслідування цієї категорії справ (спеціалізовані центральні органи боротьби з небезпечними організованими групами)

Эта статья описывает криминальную ситуацию, сложившуюся в Украине, представляет серьезную угрозу созданию и развитию суверенного государства, и отмечает, что одним из факторов, способствующих этому, является наличие такого негативного социального явления, как организованная преступность во всех формах его проявления и бандитизма в частности. Несмотря на постоянное уменьшение количества уголовных преступлений этого типа, бандитизм остается одним из самых опасных видов организованной преступности, требующий усиления превентивной правоохранительной деятельности. Проблема неконтролируемой торговли оружием и наркотиками; Пропаганда культа насилия, порнографии, проституции - достаточно очевидное состояние агрессии агрессии в Украине. Все это является причиной развития преступности и отношения к насилию в украинском обществе и не способствует нормальному качеству жизни людей. В Украине за последние годы резко возросло количество убийств, грабежей, краж квартир и краж автомобилей, совершенных бандитами - в полтора-два раза. Возникновение этой волны преступности вызвано бедностью населения, войной на востоке и долгосрочной реформой правоохранительных органов. Проведенный Управлением Генеральной прокуратуры Украины анализ предупреждения преступности показывает ряд негативных тенденций, в частности увеличение количества тяжких и особо тяжких преступлений определенных категорий, и одновременно снижение уровня их раскрытия. Таким образом, по мнению Н. Е. Миняйло, можно выделить два основных подхода - традиционный и нетрадиционный - в сфере борьбы с организованной преступностью. Первый (традиционный) касается прежде всего надлежащего функционирования системы уголовного правосудия, охватывает разработку: независимого уголовного законодательства, особенно по отмыванию грязных денег и конфискации преступных доходов; процессуальное законодательство, особенно в отношении сотрудничества в сфере правовой помощи (например, сотрудничество Евроюста); средства и ресурсы для надлежащего расследования этой категории дел (специализированные центральные органы борьбы с опасными организованными группами)

This article describes the criminal situation prevailing in Ukraine, which poses a serious threat to the establishment and development of a sovereign State, and notes that one of the factors contributing to it is the existence of such a negative social phenomenon as organized crime in all forms of its manifestation and banditry in particular. Despite the steady decline in the number of criminal offences of this type, banditry remains one of the most dangerous types of organized crime requiring the strengthening of preventive law enforcement activities. The problem of uncontrolled trafficking in arms and drugs; Propaganda of the cult of violence, pornography, prostitution – a rather obvious condition of criminal aggression in Ukraine. All this is the reason for the development of crime and attitudes to violence in Ukrainian society, and does not contribute to the normal quality of life of people. In Ukraine, the number of murders, robberies, apartment thefts and car thefts committed by bandits has increased sharply – one and a half or two times – over the past two years. The emergence of this wave of crime is triggered by the poverty of the population, the war in the east, and the long-term reform of law enforcement agencies. The analysis of crime prevention carried out by the Office of the Procurator-General of Ukraine shows a number of negative trends, in particular the increase in the number of serious and particularly serious crimes of certain categories, while at the same time reducing the level of their disclosure. Thus, according to N.E. Menyala, two main approaches – traditional and non-traditional – can be distinguished in the field of combating organized crime. The first (traditional) relates primarily to the proper functioning of the criminal justice system, covering the development of: independent criminal legislation, especially on laundering dirty money and confiscation of criminal proceeds; procedural legislation, especially with regard to cooperation in the field of legal assistance (e.g. Eurojust cooperation); the means and resources to properly investigate this category of cases (specialized central agencies for combating dangerous organized groups).
Kiflyuk Yu. V. Preventing banditry by law enforcement authorities / Yu. V. Kiflyuk // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 25 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2019. – C. 37-42.
Keywords: запобігання; банди; правоохоронна діяльність; бандитизм; організована злочинність; предотвращение; банды; правоохранительная деятельность; бандитизм; организованная преступность; prevention; gang; law enforcement; banditry; organized crime; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE