Поняття та сутність політичних криз: історико-бібліографічний аналіз - Забеліна, Ірина Олегівна; Забелина, Ирина Олеговна; Zabelina, Irina O. (My University, 2013)
Розвиток теорії політичних криз неможливий без осмислення її генезису та еволюції. Сучасні тенденції в розвитку суспільних наук обумовлюють необхідність наукового аналізу історії досліджень теорії криз, осмислення проблем вивчення політичної кризи з позицій різних підходів та концепцій.

Развитие теории политических кризисов является невозможным без осмысления ее генезиса и эволюции. Современные тенденции в развитии общественных наук обусловливают необходимость научного анализа истории исследований теории кризисов, осмысления проблем изучения политического кризиса с позиций различных подходов и концепций.

Development of theory of political crises is impossible without the comprehension of its genesis and evolution. Modern tendencies in development of social sciences stipulate the necessity of scientific analysis of history of researches of crises theory, comprehensions of problems of political crisis study from different approaches and conceptions.
Keywords: політичні кризи; теорія криз; глобальна економічна криза; политические кризисы; теория кризисов; глобальный экономический кризис; political crises; theory of crises; the global economic crisis