Політичний ритуал: вербальні та невербальні складники - Стрій, Л. І.; Стрій, Людмила Іванівна; Striy, L. I. (ВД "Гельветика", 2017)
Статтю присвячено одній з актуальних проблем політичної лінгвістики — вивченню специфіки політичного ритуалу. Розглянуто ритуал у культурологічному аспекті та простежено еволюцію ритуалу як компонента культури людства. Подано визначення політичного ритуалу та представлено його складники. Наголошено на релевантності вербальних компонентів політичного ритуалу та описано основні жанрові різновиди ритуалів української політичної комунікації. Матеріалом дослідження слугували ритуальні тексти звернень і виступів українських політиків.

The article is devoted to one of actual problems of political linguistics — the specificity of the political ritual. Considered ritual in cultural aspects and traced the evolution of the ritual as part of human culture. Posted definition of political ritual and presented its ingredients. Emphasized the relevance of political ritual verbal components and describes the main types of rituals genre Ukrainian political communication. Research materials were used as ritual texts appeals and statements Ukrainian politicians.
Стрій, Л. І. Політичний ритуал: вербальні та невербальні складники / Л. І. Стрій // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 204-206
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; політичний дискурс; політична комунікація; політичний ритуал; мовленнєвий жанр; political discourse; political communication; political ritual speech genre