Спеціальні кримінально-правові заходи - Козаченко, Олександр Васильович (My University, 2013)
Досліджуються основні юридичні характеристики кримінально-правових заходів, передбачених санкціями окремих статей Особливої частини Кримінального кодексу України. Визначаються суттєві та змістовні особливості спеціальних кримінально-правових заходів та вносяться пропозиції відносно оптимізації їх нормативного визначення та практики застосування.

Исследуются основные юридические характеристики уголовно-правовых мер, предусмотренных санкциями отдельных статей особенной части Уголовного кодекса Украины. Определяются сущностные и содержательные характеристики специальных уголовно-правовых мер и вносятся предложения относительно оптимизации их нормативного определения и практики применения.

In this article research the main legal characteristics of the criminal and legal measures provided by sanctions of separate articles of special part of the criminal code of Ukraine. Defined the intrinsic and substantial characteristics of specia criminal and legal measures are defined and offers concerning optimization of their normative definition and practice of application
Keywords: спеціальні кримінально-правові заходи; кримінальне право; кримінальне покарання; специальные уголовно-правовые меры; уголовное право; уголовное наказание; special criminal activities; criminal Law; criminal penalties