Слідчі (розшукові) дії в кримінальному процесі України: деякі аспекти походження та розвитку - Ряшко, О. В.; Ryashko, O. V.; Брич, І. В.; Брыч, И. В.; Brych, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті розглянуто й досліджено питання зародження та історичного розвитку слідчих дій, які мали на меті врегулювання різних видів суспільних відносин. Зі створенням інститутів вирішення конфліктів між різними особами зароджується прообраз сучасного інституту слідчих дій, призначенням якого стало збирання особою, яка вимагала вирішення спору по суті, доказів у своїй правоті.
Ряшко О. В., Брич І. В. Слідчі (розшукові) дії в кримінальному процесі України: деякі аспекти походження та розвитку / О. В. Ряшко, І. В. Брич // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 516-521.
Keywords: слідчі (розшукові) дії; розвиток; становлення; формування; докази; следственные (розыскные) действия; развитие; становление; формирование; доказательства; investigative actions; development; establishment; formation; proof