Підпільна адвокатура: минуле та сьогодення - Серебро, М. В. (Одеса: Юридична література, 2015)
Стаття містить комплексне дослідження, присвячене питанню підпільної адвокатури, її минулого та сьогодення. Проведено паралель між передреформеним станом тодішньої судової системи та теперішньої. Підпільна адвокатура того часу, представлена стряпчими та ходаками й сучасна - спеціалістами в галузі права, виявляється проекцією одного й того ж явища. Враховуючи величезні, за своїми масштабами позитивні зміни, які стали наслідком судової реформи 1864 року, дана ретроспективна розвідка беззаперечно апологує адвокатській монополії.
Серебро М. В. Підпільна адвокатура: минуле та сьогодення / М. В. Серебро // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 137-139.
Keywords: адвокат; адвокатура; адвокатська діяльність; підпільна адвокатура; історичний аспект