Вплив політичної освіти на соціалізацію особистості - Єфтєні, Наталя Миколаївна (Одеса, 2014)
В українському суспільстві головним завданням є соціалізація особистості, яка буде сприяти формуванню нового типу громадянина. Це повинна бути не лише гармонійно розвинена особа, а особистість, що в змозі визначати власну долю усвідомлено і самостійно. Для цього громадянин повинен мати відповідні знання, уміння, бути активним та інформованим, приймати самостійно відповідальні рішення. Саме процес політичної соціалізації пов’язаний громадянською та політичною ідентифікацією, включеністю в політику, що сприяє становленню громадянського суспільства і політичної системи. В украинском обществе главной задачей является социализация личности, которая будет способствовать формированию нового типа гражданина. Это должен быть не просто гармонично развитый человек, а личность, которая в состоянии определять собственную судьбу осознанно и самостоятельно. Для этого гражданин должен обладать соответствующими знаниями, умения, быть активным и информированным, принимать самостоятельно ответственные решения. Процесс политической социализации связан гражданской и политической идентификацией, включенностью в политику, что способствует становлению гражданского общества и политической системы. In Ukrainian society a main task there is socialization of personality which will assist forming of new type of citizen. It must be not simply the harmoniously developed man, but personality which is able to determine an own fate realized and independently. For this purpose a citizen must possess corresponding knowledge, abilities, to be active and informed, to accept responsible decisions independently. The process of political socialization is bound by civil and political authentication, plugged in a policy, that assists becoming of civil society and political system.
Єфтені Н. М. Вплив політичної освіти на соціалізацію особистості / Н. М. Єфтені // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 294-301.
Keywords: соціалізація особистості; громадянин; політична соціалізація; політична ідентифікація; социализация личности; гражданин; политическая социализация; политическая идентификация; socialization of personality; citizen; political socialization; political authentication