Інституційні моделі публічної комунікації в сучасному медіадискурсі - Назаренко, О. М.; Назаренко, Оксана Миколаївна; Nazarenko, О. М. (Одеса : Фенікс, 2026)
Публічне мовлення в сучасних умовах розвитку соціальних комунікацій постає як ключовий інституційний механізм забезпечення демократичного дискурсу, репрезентації суспільних інтересів і формування інформаційної культури. Актуальність дослідження інституційних моделей публічного мовлення зумовлена глибинними трансформаціями медіасередовища, спричиненими цифровізацією, платформізацією комунікації та посиленням конкуренції між традиційними та новими медіа. У цих умовах загострюється суперечність між комерційною логікою медіаринку та суспільною місією журналістики, що безпосередньо пов’язано з інституційною організацією мовників. Саме інституційні моделі визначають рівень незалежності, джерела фінансування, механізми підзвітності та стандарти контенту публічного мовлення.
Назаренко О. М. Інституційні моделі публічної комунікації в сучасному медіадискурсі. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 598-600. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33058
Keywords: публічне мовлення; інституційна модель; медіасистема; соціальні комунікації; медіаполітика; public broadcasting; institutional model; media system; social communications; media policy