Особливості конвертації конвертованих цінних паперів: привілейованих акцій, облігацій, опціонів - Заборовський, Віктор Вікторович; Заборовский, Виктор Викторович; Zaborovsky, Victor V. (My University, 2009)
У даній роботі здійснено комплексне дослідження правової природи конвертації конвертованих цінних паперів, до яких відносяться привілейовані акції, облігації та з певним застереженням опціони. Обґрунтовується висновок про те, що наявний в Україні порядок конвертації конвертованих облігацій на акції є таким, що повною мірою не здійснює захист власників таких конвертованих облігацій. Тому, на нашу думку, існує необхідність використання досвіду російського законодавця з цього питання.

В данной работе осуществлено комплексное исследование правовой природы конвертации конвертируемых ценных бумаг, к которым относятся привилегированные акции, облигации и с определенной оговоркой опционы. Обосновывается вывод о том, что имеющийся в Украине порядок конвертации конвертируемых облигаций на акции является таковым, что в полной мере не осуществляет защиту собственников таких конвертируемых облигаций. Поэтому, по нашему мнению, существует необходимость использования опыта российского законодателя по этому вопросу.

In the given work the complex study of legal nature of converting converted securities, to which privileged shares, bonds and with certain limitations options are related, was accomplished. The conclusions is grounded that the order con- verting converted bonds into shares now present in Ukraine doesn’t completely carry out the defense of the owners of such converted bonds. That is why, to our mind, it is necessary to use Russian legislation concerning the given items.
Заборовський В. В. Особливості конвертації конвертованих цінних паперів: привілейованих акцій, облігацій, опціонів / В. В. Заборовський // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 405-410.
Keywords: конвертація акцій; цінні папери; привілейовані акції; облигації; опціони; конвертация акций; ценные бумаги; привилегированные акции; облигации; опционы; conversion of shares; securities; preference shares; bonds; options