Спадкові правовідносини що виникають між громадянами України та іноземцями за межами України - Волошина , К. А.; Voloshina, K. A. (Одеса : Фенікс, 2012)
В статті автор вважає, що спадкові правовідносини, які виникають між громадянами України та іноземцями за межами України має важливе значення, так як вони встановлюють права та обов’язки учасників даних правовідносин, визначають порядок отримання спадщини, у випадку якщо спадкодавець знаходиться за межами України, а також здійснюють захист інтересів даних суб’єктів.
Волошина К. А. Спадкові правовідносини що виникають між громадянами України та іноземцями за межами України / К. А. Волошина // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 172-176.
Keywords: спадкові правовідносини; наследственные правоотношения; hereditary relationship; спадкові правовідносини, які виникають між громадянами України та іноземцями за межами України; наследственные правоотношения, возникающие между гражданами Украины и иностранцами за пределами Украины; hereditary legal relations arising between citizens of Ukraine and foreigners outside Ukraine; спадкування з іноземним елементом; наследование с иностранным элементом; inheritance with a foreign element; охорона і реалізація спадкових прав громадян України за кордоном; охрана и реализация наследственных прав граждан Украины за рубежом; protection and realization of the hereditary rights of Ukrainian citizens abroad; Українська іноземна юридична колегія («Укрін’юрколегія»); Украинская иностранная юридическая коллегия («Укринюрколлегия»); Ukrainian foreign law board ("Ukrinyurkollegiya")