Безпека особи у сучасному світі: теоретичні аспекти - Романюк, Н. А.; Романюк, Р. Й. (Одеса, 2016)
В статті висвітлено та стверджено, що сучасні теорії міжнародних відносин сприяли переходу від традиційного одностороннього сприйняття безпеки до розуміння її як складного і багаторівневого феномену, забезпечення якого вимагає пошуку нових альтернативних форм у сучасній міжнародно-політичній практиці.
Романюк Н. А., Романюк Р. Й. Безпека особи у сучасному світі: теоретичні аспекти / Н. А. Романюк, Р. Й. Романюк // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 74-78.
Keywords: безпека; безпека особи; сучасний світ; суспільство; міжнародні відносини; особистісна безпека