Адміністративна відповідальність за порушення порядку зберігання товарів під митним контролем - Драпайло, В. В. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
Cтаття присвячена дослідженню правових засад адміністративної відповідальності за порушення порядку зберігання товарів під митним контролем. Визначається поняття та сутність порядку зберігання товарів під митним контролем як особливого об’єкту адміністративного правопорушення. Здійснюється класифікація складів порушень митних правил у сфері зберігання товарів під митним контролем та надаються характерні ознаки відповідних правопорушень.

The article is devoted to the study of the legal basis of administrative responsibility for violation of the order of storage of goods under customs control. The concept and essence of the order of storage of goods under the customs control as a special object of an administrative offense are determined. The classification of warehouse violations of customs rules in the field of storage of goods under customs control is carried out and the characteristic features of relevant offenses are provided.

Статья посвящена исследованию правовых основ административной ответственности за нарушение порядка хранения товаров под таможенным контролем. Определяется понятие и сущность порядка хранения товаров под таможенным контролем как особого объекта административного правонарушения. Осуществляется классификация составов нарушений таможенных правил в сфере хранения товаров под таможенным контролем и выделяются характерные признаки соответствующих правонарушений.
Драпайло В. В. Адміністративна відповідальність за порушення порядку зберігання товарів під митним контролем / В. В. Драпайло // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. - № 3. – C. 131-142.
Keywords: адміністративна відповідальність; адміністративне правопорушення; митний контроль; порядок зберігання; склад правопорушення; administrative liability; administrative offense; customs control; order of storage; structure of offense; административная ответственность; административное правонарушение; таможенный контроль; порядок хранения; состав правонарушения