Методи та моделі прийняття управлінських рішень : методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти (галузь знань D «Бізнес, адміністрування та право», спец. D3 «Менеджмент») - Чепурна, Олена Євгенівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У методичних рекомендаціях висвітлено теоретичні засади та практичні інструменти методів і моделей прийняття управлінських рішень у сфері менеджменту. Розглянуто сучасні підходи до формалізації управлінських проблем, використання економіко-математичних моделей, методів аналізу ризику й невизначеності, а також евристичних і багатокритеріальних методів вибору. Окрему увагу приділено застосуванню цифрових технологій та систем підтримки прийняття рішень, що забезпечують ефективність управлінської діяльності в умовах динамічного ринкового середовища. Рекомендації спрямовані на формування у здобувачів здатності критично аналізувати управлінські ситуації, обґрунтовувати альтернативні рішення, використовувати сучасні програмні засоби моделювання й візуалізації даних. Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) освітнього рівня.
Чепурна О. Є. Методи та моделі прийняття управлінських рішень : метод. реком. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти (галузь знань D «Бізнес, адміністрування та право», спеціальність D3 «Менеджмент») / О. Є. Чепурна ; Нац. ун-т «Одеська юрид. акад.». – Одеса, 2025. – 30 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30897
Keywords: моделі прийняття рішень; управлінські проблеми; методи оцінювання ризиків; статистичне та імітаційне моделювання; методи аналізу чутливості