Дійсність немайнових зобов’язань за ЦК України - Голубєва, Н. Ю.; Голубева, Н. Ю.; Golubeva, N. Y. (Одеса : Юридична література, 2012)
Стаття присвячена аналізу цивільного законодавства України щодо можливості його застосування до немайнових зобов’язань. Визначені проблемні аспекти досліджуваних питань. Визначені ознаки, що відрізняють цивільно-правове зобов’язання із нематеріальним змістом від «моральних» обов’язків, які беруть на себе особи.Статья посвящена анализу гражданского законодательства Украины относительно возможности его применения к неимущественным обязательствам. Определены проблемные аспекты исследуемых вопросов. Определены признаки, которые отличают гражданско-правовое обязательство с нематериальным содержанием от «моральных» обязанностей, которые берут на себя лица. This article analyzes the civil legislation of Ukraine concerning its application to non- property commitments. Problematic aspects of the issues that are being studied are defined. The features that distinguish commitments of civil law with commitment to non- proprietary content and «moral» obligations that assumed by the entity are defined.
Голубєва Н. Ю. Дійсність немайнових зобов’язань за ЦК України / Н.Ю.Голубєва // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія» : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відпов. за вип. В. М. Дрьомін ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Т. 12. – С.300 -312
Keywords: зобов’язальне право; зобов’язання; немайнове зобов’язання; зміст зобов’язання; обязательственное право; обязательство; неимущественное обязательство; содержание обязательства; law of obligations; commitments; non-property commitment; content of commitment