Застосування презумпції шлюбного походження дитини - Рубець, І. В.; Рубец, И. В.; Rubets, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті розкриваються проблеми застосування презумпції шлюбного походження дитини. Зокрема, обґрунтовується необхідність додаткового врегулювання відносин визначення походження дитини, народженої у подружжя, для якого встановлено режим окремого проживання, або у випадку визнання одного з подружжя безвісно відсутнім та оголошення померлим. Висловлено пропозиції щодо внесення змін у національне законодавство.
Рубець І. В. Застосування презумпції шлюбного походження дитини / І. В. Рубець // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 426-431.
Keywords: визначення походження дитини; презумпція шлюбного походження дитини; оголошення особи померлою; визнання особи безвісно відсутньою; режим окремого проживання подружжя; определение происхождения ребенка; презумпция брачного происхождения ребенка; объявление лица умершим; признание лица безвестно отсутствующим; режим отдельного проживания супругов; identification of the origin of the child; the presumption of marriage origin of a child; declaring a person dead; recognition of a person missing; the regime of separation of spouses