Європейські стандарти права працюючих жінок на охорону материнства і законодавство України - Чанишева, Г. І.; Чанышева, Г. И.; Chanysheva, G. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті досліджуються стандарти права працюючих жінок на охорону материнства, передбачені актами Ради Європи та Європейського Союзу. Формулюються пропозиції щодо імплементації європейських стандартів охорони материнства в національне трудове законодавство.

Европейские стандарты права работающих женщин на охрану материнства и законодательство Украины. В статье исследуются стандарты права работающих женщин на охрану материнства, предусмотренные актами Совета Европы и Европейского Союза. Формулируются предложения по имплементации европейских стандартов охраны материнства в национальное трудовое законодательство.

European standards of right of employed women to protection of maternity and the legislation of Ukraine. The article examines the standards of the right of employed women to maternity protection provided by acts of the Council of Europe and the European Union. Suggestions regarding implementation of European standards of maternity protection in national labour legislation are formulated.
Чанишева Г. І. Європейські стандарти права працюючих жінок на охорону материнства і законодавство України / Г. І. Чанишева // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 293-302.
Keywords: право працюючих жінок на охорону материнства; європейські стандарти; законодавство України; право работающих женщин на охрану материнства; европейские стандарты; законодательство Украины; right of employed women to maternity protection; European standards; legislation of Ukraine