Гуманізм як принцип права України - Чеботарьов, С. С.; Чеботарев, С. С.; Chebotarev, S. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті принцип гуманізму розглянуто як філософську категорію та як один з найважливіших принципів права України. Наведено різні точки зору на особливості розуміння змісту цього принципу юридичною наукою. Проаналізовано прояви принципу гуманізму в різних галузях права України.
Чеботарьов С. С. Гуманізм як принцип права України / С. С. Чеботарьов // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 64 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 205-210.
Keywords: гуманізм; принцип гуманізму; принципи права; гуманізація права; забезпечення прав і свобод людини і громадянина; гуманизм; принцип гуманизма; принципы права; гуманизация права; обеспечение прав и свобод человека и гражданина; humanism; the principle of humanity; the principles of law; humanization of law; the rights and freedoms of human and citizen