Загальнi правила застосування заходiв забезпечення кримiнального провадження: питання системностi - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2017)
Стаття присвячена дослідженню проблемних питань нормативної регламентації загальних правил застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Указано на те, що у КПК немає загальних норм щодо продовження строків, зміни та скасування заходів забезпечення кримінального провадження, крім зміни запобіжних заходів. Запропоновано викласти ст. 132 КПК в уточненій редакції.

Статья посвящена исследованию проблемных вопросов нормативной регламентации общих правил применения мер обеспечения уголовного производства. Указано, что в УПК нет общих правил относительно продления сроков, изменения и отмены мер обеспечения уголовного производства, кроме изменения мер пресечения. Предложено изложить ст. 132 УПК в уточненной редакции.

The article is devoted to the study of problematic issues of law regulation of the general rules of application of measures to ensure criminal proceedings. It was indicated that the CPC does not have general rules for extending the terms, changing and abolishing measures to ensure criminal proceedings, except for changing restrain measures. Proposition to clarify Art. 132 of the CPC was made.
Гловюк І. В. Загальнi правила застосування заходiв забезпечення кримiнального провадження: питання системностi / І. В. Гловюк // Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України. – 2017. - №12. – С. 87-92.
Keywords: застосування заходів забезпечення кримінального провадження; обрання заходів забезпечення кримінального провадження; локальний предмет доказування; учасники кримінального провадження; слідчий суддя; суд; применение мер обеспечения уголовного производства; избрание мер обеспечения уголовного производства; локальный предмет доказывания; участники уголовного производства; следственный судья; суд; application of measures to ensure criminal proceedings; imposition of measures to ensure criminal proceedings; local subject of proof; participants in criminal proceedings; investigating judge; court