Комунікативна роль реклами - Літвінчук, Ірина; Літвінчук, І. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
У дослідженні розглядаються важливі аспекти взаємодії реклами зі споживачами у контексті комунікаційних процесів. Підкреслюється, що реклама виступає як ефективний засіб комунікації, спроможний викликати різні емоції, формувати ставлення до продукту та стимулювати певну реакцію аудиторії. Висвітлено комунікативну роль реклами, включаючи інформаційну, переконливу, створення брендового образу, залучення уваги та стимулювання дій, які є необхідними для досягнення маркетингових цілей підприємств. Тези вказують на важливість розуміння комунікативної ролі реклами в контексті маркетингових стратегій підприємств для досягнення бажаних цілей у взаємодії зі споживачами. The study examines important aspects of interaction between advertising and consumers in the context of communication processes. It is emphasized that advertising acts as an effective means of communication, capable of evoking various emotions, forming an attitude towards the product and stimulating a certain reaction of the audience. The communicative role of advertising, in particular informational, persuasive, which creates a brand image, attracts attention and stimulates actions, which are necessary to achieve the marketing goals of enterprises, is highlighted. Theses indicate the importance of understanding the communicative role of advertising in the context of marketing strategies of enterprises to achieve the desired goals in interaction with consumers. goals in interaction with consumers.
Літвінчук І. Комунікативна роль реклами / Ірина Літвінчук // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 76-78.
Keywords: комунікація; реклама; маркетингові комунікації; комунікаційні процеси; засоби маркетингових комунікацій; communication; advertising; marketing communications; communication processes; means of marketing communications