Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки і культури як міжнародний механізм захисту прав людини - Харитонов, Роман Феліксович (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті зроблено висновок, що особливу активну роль у забезпечені прав людини у сфері освіти, культури, науки на рубежі тисячоліть відіграє ЮНЕСКО. Досліджено освітню й наукову та культурну спадщину, аналіз міжнародно-правових стандартів і національного досвіду.
Харитонов Р. Ф. Організація об'єднаних націй з питань освіти, науки і культури як міжнародний механізм захисту прав людини / Р. Ф. Харитонов // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 72-74.
Keywords: права людини; культура прав людини; освіта і наука в галузі прав людини; міжнародне право; ЮНЕСКО