Діалог правової та мовної систем - Дуброва, Н. І.; Дуброва, Н. И.; Dubrova, N. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
На думку автора статті, кожна правова культура має бути здатною до інновацій. Українська юридична термінологічна система після 1991 року розвивається двома напрямками, створюючи національну юридичну термінологію на українському грунті та інтерферуючи елементи російської юридичної терміносистеми внаслідок уніфікації мови права країн зі спільною правовою культурою. Тому будь-які запозичення виправдані лише за умови збереження вітчизняного правового та мовного спадку.
Дуброва Н. І. Діалог правової та мовної систем / Н. І. Дуброва // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 551-552.
Keywords: акультурація; правова акультурація; діалог правової та мовної систем; акультурация; правовая акультурация; диалог правовой и языковой систем; acculturation; legal acculturation; Conversation legal and linguistic systems