Основні екологічні проблеми та шляхи їх подолання у міжнародних документах та на національному рівні - Юрескул, Вікторія Олександрівна; Юрескул, Виктория Александровна; Yureskul, Victoria A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Стаття присвячена дослідженню визначенню кола основних екологічних проблем та шляхів їх подолання у міжнародних документах, їх положення порівнюються з положеннями українського законодавства. Висловлені пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства України у цій сфері.

Статья посвящена исследованию определению круга основных экологических проблем и путей их преодоления в международных документах, их положения сравниваются с положениями украинского законодательства. Высказанные предложения по совершенствованию действующего законодательства Украины в этой сфере.

The article deals with identifying the range of key environmental problems and ways of solving them in the international documents, their provisions are compared with the provisions of Ukrainian legislation. Proposals for the improvement of legislation of Ukraine in this issue are suggested.
Юрескул В. О. Основні екологічні проблеми та шляхи їх подолання у міжнародних документах та на національному рівні / В. О. Юрескул // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 158-165.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; екологічні проблеми; міжнародні документи; українське законодавство; принцип сталого розвитку; навколишнє середовище; экологические проблемы; международные документы; украинское законодательство; принцип устойчивого развития; окружающая среда; ecological problems; international documents; Ukrainian legislation; the principle of sustainable development; Environment