Методика проведення інтерактивних практичних занять з навчальної дисципліни «Психологія та педагогіка вищої школи» - Цільмак, Олена Миколаївна (Національний університет «Одеська юридична академія», 2020)
У виданні подається інноваційна методика проведення інтерактивних практичних занять з навчальної дисципліни «Психологія та педагогіка вищої школи». У ньому авторкою запропоновано питання для бліцопитування, тематика для рефератів, ситуативні педагогічні ситуації, педагогічні завдання, психотренінгові вправи, психодіагностичний інструментарій та ін. Все це у комплексі сприятиме формуванню у здобувачів вищої освіти психологічної та педагогічної компетентності. Практикум призначений для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. Він буде корисним всім тим, хто цікавиться інноваційною методикою проведення інтерактивних практичних занять з навчальної дисципліни «Психологія та педагогіка вищої школи».
Keywords: психологія; педагогіка вищої школи; вища школа; розвиток вищої освіти; пізнання особливостей гуманізації; пізнання стилів педагогічного управління; формування уявлень стосовно принципів навчання у вищої школи; система освіти; дидактика вищої школи; зміст освіти у закладах вищої освіти