Фразеологічні одиниці з компонентами-назвами одягу та взуття (на матеріалі французької мови) - Мартинюк, О. М.; Мартинюк, Оксана Миколаївна; Martyniuk, O. N. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено дослідженню фразеологічних одиниць із компонентом-назвою одягу, аксесуарів та взуття. Проаналізовано фразеологізми згідно з тематичною віднесеністю основного компонента. Доведено, що використання фразеологізмів сприяє економії мовних одиниць та надає експресивності висловлюванню.

The article investigates phraseological units with a component of clothing, accessories and shoes. The phraseological units are analyzed according to the thematic relatedness of the main component. It is proved that the use ofphraseological units contributes to the language economy and provides expressivity of utterance.
Мартинюк О. М. Фразеологічні одиниці з компонентами-назвами одягу та взуття (на матеріалі французької мови) / О. М. Мартинюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 25-28.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фразеологізм; компонент-назва; експресивність висловлювання; phraseological unit; component-name; expressivity of utterance