Теоретичні та практичні проблеми захисту інтелектуальної власності в спортивному середовищ - Макода, В. Є.; Макода, В. Е.; Makoda, V. Ye. (Одеса : Гельветика, 2018)
В статті досліджуються питання, які пов’язані з виникненням прав інтелектуальної власності у сфері спорту. Розкриваються проблеми, пов’язані з визнанням і визначенням нових об’єктів інтелектуальної власності, правовим регулюванням і належним захистом у тому числі й під час проведення національних і міжнародних спортивних змагань. Для забезпечення прав та інтересів суб’єктів права інтелектуальної власності у сфері спорту пропонується внести зміни до законодавства України.

Теоретические и практические проблемы защиты интеллектуальной собственности в спортивной среде. В статье исследуются вопросы, связанные с возникновением прав интеллектуальной собственности в сфере спорта. Раскрываются проблемы, связанные с признанием и определением новых объектов интеллектуальной собственности, правовым регулированием и надлежащей защитой в том числе и во время проведения национальных и международных спортивных соревнований. Для обеспечения прав и интересов субъектов права интеллектуальной собственности в сфере спорта предлагается внести изменения в законодательства Украины.

Theoretical and practical problems of the protection of intellectual property in the sports arena. The article deals with issues that are related to the emergence of intellectual property rights in the field of sports. The problems which are associated with the recognition and definition of new objects of intellectual property, their civil regulation, the procedure for concluding license agreements and ensuring adequate protection, including during national and international sporting events, are disclosed. For prop-er functioning, provision of rights and interests of subjects of intellectual property rights in the field of sports, it is proposed to make some changes to the legislation of Ukraine
Макода В. Є. Теоретичні та практичні проблеми захисту інтелектуальної власності в спортивному середовищ / В. Є. Макода // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 116-121.
Keywords: фіксація; докази; Інтернет; авторське право; вихідний код; спортивний твір; фиксация; доказательства; Интернет; авторское право; исходный код; спортивное произведение; fixation; evidence; Internet; copyright; source code; sporting work