Думка потерпілого щодо можливості звільнення особи від кримінальної відповідальності за КПК 2012 р. - Торбас Олександр Олександрович; Торбас Александр Александрович; Torbas Oleksandr O. (My University, 2013)
У роботі проаналізовано положення нового КПК щодо ролі потерпілого при звільненні підозрюваного від кримінальної відповідальності. У статті автор намагався дослідити можливість потерпілого вплинути на процес звільнення особи від кримінальної відповідальності та дійшов висновку, що в подальшому ці положення кодексу варто деталізувати з метою посилення процесуальних можливостей потерпілого.

В робота были проанализированы положения нового УПК, которые касаются роли потерпевшего при освобождении подозреваемого от уголовной ответственности. В статье автор пытался изучить возможность потерпевшего влиять на процесс освобождения лица от уголовной ответственности и пришел к выводу, что в дальнейшем эти положения кодекса необходимо детализировать с целью усиления процессуальных возможностей потерпевшего.

In the article author analyzed a role of a victim during the liberation from criminal responsibility. Author studied an opportunity of victim to affect on this process and made a conclusion that this articles of the Criminal Procedure Code must be more specificated.
Торбас О. О. Думка потерпілого щодо можливості звільнення особи від кримінальної відповідальності за Кримінальним процесуальним кодексом 2012 року / О. О. Торбас // Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ. – 2013. - № 2(6). - С. 137-142.
Keywords: звільнення від кримінальної відповідальності; потерпілий; прокурор; суддя; освобождение от уголовной ответственности; потерпевший; прокурор; судья; liberation from criminal responsibility; victim; prosecutor; judge