Незаконна порубка лісу: причини та способи її подолання - Шевченко, Яна Михайлівна (Одеса: Гельветика, 2019)
Стаття присвячена проблемам правової регламентації незаконної порубки лісу. Акцентовано увагу на загрозах безпеці країни та її складникам у результаті незаконної порубки лісових насаджень. Сформульовано висновок про доцільність створення спеціальних підрозділів правоохоронних органів на місцях.
Шевченко Я. М. Незаконна порубка лісу: причини та способи її подолання / Я. М. Шевченко // Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного Права: збірник матеріалів Університетської інтернет-конференції «Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного права»: матер. конференції (м. Одеса, 24 травня 2019 року) / відп. ред. д.ю.н., доц. Т.Є. Харитонова, к.ю.н., доц. Є.О. Платонова, к.ю.н., доц. Л.А. Канівець, к.ю.н., доц. К.М. Караханян. – Одеса: Гельветика, 2019. – С. 202-204.
Keywords: ліс; дерево; незаконна порубка; лісові ресурси; шкода довкіллю; причинно-наслідковий зв'язок