Основи економіки : навчально-методичний посібник до програми підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня - Лапко, Олена Олександрівна; Возняковська, Крістіна Анатоліївна; Біленець, Дарія Анатоліївна; Попович, Олена Василівна; Цуркан-Сайфуліна, Юлія Василівна; Кубрак, Г. О. (Чернівці, 2025)
Навчальний посібник «Основи економіки» підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни. У ньому, на основі сучасного економічного мислення та практики функціонування національної і світової економіки, викладено базові принципи та категорії економіки, що визначають господарське життя суспільства. Матеріал подано у структурованій, логічній та доступній формі, що охоплює фундаментальні поняття попиту і пропозиції, ринку і конкуренції, ролі держави в економіці, грошово-кредитної системи, макроекономічних показників, міжнародної торгівлі та глобалізації. Посібник розрахований на студентів, викладачів, аспірантів, економістів-практиків та всіх, хто прагне отримати цілісне уявлення про економічні процеси та навчитися орієнтуватися у сучасному економічному середовищі.
Лапко О. О. Основи економіки : навч.-метод. посіб. до програми підготовки здобув. вищої освіти першого (бакалавр.) рівня. / О. О. Лапко, К. А. Возняковська, Д. А. Біленець , О. В. Попович, Ю. В. Цуркан-Сайфуліна, Г. О. Кубрак. - Чернівці, 2025. - 98 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.29407
Keywords: Тематичний виклад навчальної дисципліни; Плани практичних занять; Економічна підготовки юристів; Питання податкового права; фінансових зобов’язань; банкрутства; бюджетного процесу; приватизації; ринку цінних паперів